Sołeckie warsztaty kulinarne Gębałka 2018

 (link otworzy duże zdjęcie)

W dniu 12.08.2018 odbyły się pierwsze udane „Sołeckie warsztaty kulinarne Gębałka 2018”. Wspólnymi siłami przygotowaliśmy w warunkach plenerowych warsztaty na, które zostali zaproszeni kucharze szef kuchni Tawerna DeZeTa w Wilkasach pan Dariusz Baryga oraz zastępca szefa kuchni pan Kacper Sawoń. Panowie przygotowali wspólnie z mieszkańcami oraz przybyłymi gośćmi: zupę krem pomidorowo-paprykowy, zupę rybną, tatara z krewetek, śledź marynowany w burakach oraz carpaccio z buraków.

 

Na warsztaty również została zaproszona pani dietetyk Magdalena Wójcik z Centrum Dietetycznego Naturhouse, która w ciekawy sposób omówiła zasady zdrowego żywienia odpowiadała na pytania mieszkańców.


Po części kulinarnej odbył się Sołecki Turniej Bocci w kategorii drużynowej o Puchar Sołtysa. W rozgrywkach udział wzięły 4 zespoły.
1 miejsce: Kucharze – 6 pkt.
2 miejsce: Bohacze – 4 pkt.
3 miejsce: Lipskie – 2 pkt.
4 miejsce: Tymoszczuk – 0 pkt.

I tak o to Kucharze nie tylko wspaniale gotują ale i świetnie graja i Puchar Sołtysa do Wilkas zgarniają 🏆🥇 . 
Dziękujemy wszystkim przybyłym na warsztaty za poświęcony czas za wspólna zabawę i biesiadę.

Opracowanie: Dorota Derewecka

Opublikowano: 20 sierpnia 2018 13:35

Kategoria: Aktualności

Zdjęcia:

Wyświetleń: 84

Gmina Pozezdrze

Realizacja: IDcom-jst.pl